Icon Prejmite ponudbo Icon Izračunajte prihranek Icon Pogosta vprašanja Icon Naš kontakt
Nazaj
Prejmite ponudbo

Sončno elektrarno vam postavimo na ključ in za vas uredimo celoten postopek. Oddajte povpraševanje za brezplačno in neobvezujočo informativno ponudbo.

Izračunajte prihranek

Svoj prihranek ob prehodu na samooskrbo lahko hitro in enostavno izračunate kar sami z uporabo našega spletnega kalkulatorja.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto

Sončne elektrarne s hranilniki energije

11. 09. 2023

Zaradi naraščajočega števila priklopljenih sončnih elektrarn je omrežje v Sloveniji vedno bolj obremenjeno, zato elektrodistributerji na določenih območjih ne izdajajo več soglasij za priključitev sončnih elektrarn ali pa jih izdajo z omejitvami. Omejeno soglasje za priključitev za samooskrbo pomeni, da lahko v omrežje oddajate manj električne energije, kot jo vzamete iz omrežja, s čimer se vam zniža delež samooskrbe na merilnem mestu, posledično pa imate višje stroške z električno energijo.

Konec junija je delež zavrnjenih vlog in izdanih vlog z omejeno močjo zaradi obremenjenosti omrežja v Sloveniji znašal že 25 odstotkov. V GEN-I Sonce smo se zato odločili, da najdemo rešitev za vse z omejenim soglasjem za priključitev in vse tiste, ki si želite postati energetsko neodvisni. Našo ponudbo smo razširili na možnost postavitve sončne elektrarne v kombinaciji s hranilnikom energije na ključ.

Kaj je hranilnik energije in kako deluje sončna elektrarna s hranilnikom?

Hranilnik energije omogoča shranjevanje presežne električne energije, ki jo proizvaja vaša sončna elektrarna. Shranjeno energijo lahko porabite takrat, ko vaša sončna elektrarna ne proizvaja dovolj energije, to je v obdobjih, ko je dlje časa oblačno ali deževno vreme, in ponoči.

Delovanje sončne elektrarne s hranilnikom energije je podobno kot pri klasični mikro sončni elektrarni, le da imamo namesto omrežja sedaj pravi hranilnik za shranjevanje presežne energije. Shranjeno električno energijo porabite, ko sončna elektrarna ne proizvaja dovolj električne energije. V primeru, da sončna elektrarna še vedno ne proizvaja električne energije, vi pa ste svoj hranilnik že izpraznili, boste električno energijo prejemali iz omrežja. Na tak način imate v vsakem primeru električno energijo zagotovljeno.

Pri postavitvi sončne elektrarne vam namestimo trifazni razsmernik in hranilnik energije, ki ga je možno nadgrajevati do določene kapacitete. Baterijski sistem je torej modularen in ga lahko sestavljate na način, da zadostite večini svojih energetskih potreb.

Prednosti sončne elektrarne s hranilnikom energije

Hranilniki energije so dobra rešitev za vse, ki živite na območjih s tehničnimi omejitvami električnega omrežja (odročna območja, kjer je večja zasedenost omrežja in ni stabilne oskrbe z električno energijo). Sončna elektrarna s hranilnikom energije prinaša številne prednosti, med katerimi sta bistveni dve – razbremenjuje naše elektro omrežje in vpliva na energetsko učinkovitost. Spodaj navajamo še nekaj prednosti sončne elektrarne s hranilnikom energije.

Optimalna raba energije sonca: Uporaba shranjene energije omogoča boljšo izrabo vaše sončne elektrarne in poveča učinkovitost njene proizvodnje.

Dolgoročna naložba: Hranilnik energije je dolgoročna naložba, ki se običajno izplača v nekaj letih. Po tem času boste uživali v nižjih stroških za elektriko in v koristih, ki jih prinaša sončna energija.

Skupna aplikacija: Z aplikacijo my Solar Edge lahko kjer koli spremljate delovanje in stanje vaše sončne elektrarne in hranilnika energije.

Malo vzdrževanja: Hranilnik energije nima gibljivih delov, zato je potreba po vzdrževanju minimalna, a vseeno nujna. V primeru, da dokupite paket vzdrževanja sončne elektrarne, profesionalno vzdrževanje hranilnika namesto vas prevzame GEN-I Sonce.

Okolju prijazno: Uporaba sončne elektrarne s hranilnikom energije prispeva k zmanjšanju emisij toplogrednih plinov in znižuje vaš ogljični odtis. Vsak posameznik lahko na tak način pomembno prispeva k trajnostni prihodnosti.

Proizvajajte in shranjujte energijo

Da bo naše električno omrežje zdržalo pritiske zelenega prehoda in izpolnilo vaša pričakovanja samooskrbe, je pomembno odgovorno pristopiti k prehodu na trajnostno rabo energetskih virov in tu je hranilnik energije v kombinaciji s sončno elektrarno odlična rešitev.

Naročite se na ogled lokacije in vaša sončna elektrarna s hranilnikom je le še nekaj korakov stran od izvedbe.

Novice

13. 06. 2024
Izkoristite za kar 99,99 % nižje cene elektrike do začetka samooskrbe

Odločite se za postavitev sončne elektrarne z nami in s posebnim akcijskim cenikom elektrike GEN-I prihranite že pred priklopom vaše sončne elektrarne.

>Preberite več
10. 06. 2024
Celovita samooskrba: najboljši čas za sončno elektrarno je zdaj

V času naraščajočih potreb po trajnostni energiji in višjim življenjskim stroškom je odločitev za samooskrbo vse bolj privlačna izbira za gospodinjstva in podjetja.

>Preberite več
10. 06. 2024
Vračilna doba investicije v samooskrbo je še vedno zelo nizka

S subvencijo se investicija v sončno elektrarno lahko povrne že v 8 letih, sončno elektrarno s hranilnikom energije pa v 11 letih.

>Preberite več
Scroll