Icon Prejmite ponudbo Icon Izračunajte prihranek Icon Pogosta vprašanja Icon Naš kontakt
Nazaj
Prejmite ponudbo

Sončno elektrarno vam postavimo na ključ in za vas uredimo celoten postopek. Oddajte povpraševanje za brezplačno in neobvezujočo informativno ponudbo.

Izračunajte prihranek

Svoj prihranek ob prehodu na samooskrbo lahko hitro in enostavno izračunate kar sami z uporabo našega spletnega kalkulatorja.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto
PODJETJA / DODATNE STORITVE / ČIŠČENJE

Dodatne storitve

Za optimalno in dolgoročno delovanje sončne elektrarne GEN-I Sonce.

Čiščenje sončne elektrarne

Zelo pomemben del vzdrževanja sončne elektrarne je njeno čiščenje, ki se priporoča na vsaki 2 leti. S tem ne povečate samo proizvodnje energije, temveč tudi pravočasno zaznate morebitne poškodbe.

 

Večji izkoristki

Zaznava poškodb

Dolgoročno delovanje

Povečajte izkoristek sončne elektrarne

Izpolnite spletni obrazec in oddajte povpraševanje za storitev čiščenja.

Pogosta vprašanja

Storitev čiščenja sončne elektrarne nudimo vsem lastnikom sončnih elektrarn GEN-I Sonce. Za naročilo čiščenja izpolnite spletni obrazec.

Čiščenje sončne elektrarne zahteva strokovnost in primerno opremo. Ne priporočamo, da se čiščenja lotite sami, pač pa za to izberite profesionalnega izvajalca. Ta čiščenje opravi s posebnimi ščetkami, ki ne poškodujejo fotonapetostnih modulov, in primernim čistilom, ki se zmeša z osmozno vodo. Modulov se ne čisti z običajno vodo, saj so v njej snovi, ki ostanejo na modulih, in jih lahko tudi poškodujejo. Poškodbe se kasneje kažejo v obliki pojava vročih točk in odstopa folije iz modulov.

Z rednim čiščenjem svoje sončne elektrarne pripomorete k njeni večji učinkovitosti na dolgi rok. Fotonapetostni moduli so prekriti s steklom in kot taki so izpostavljeni vremenu in vplivom iz okolja (smogu, izpustom plina in dima, sajam, ptičjim iztrebkom, pesku, odpadlemu listju in cvetnemu prahu). Čiščenje fotonapetostnih modulov je zato zelo pomembno, saj čisti moduli proizvajajo več električne energije.

S čiščenjem:

  • izboljšate delovanje sončne elektrarne do 20 %
  • podaljšate življenjsko dobo fotonapetostnim modulom
  • hitreje prepoznate morebitne poškodbe na fotonapetostnih modulih
  • znižate možnost pojava vročih točk

Scroll