Icon Prejmite ponudbo Icon Pogosta vprašanja Icon Naš kontakt
Nazaj
Prejmite ponudbo

Sončno elektrarno vam postavimo na ključ in za vas uredimo celoten postopek. Naredite prvi korak in pridobite informativno ponudbo.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto
PODPORA / INVESTICIJA V SONČNO ELEKTRARNO

Investicija v sončno elektrarno

Več informacij o finančnem učinku vaše naložbe.

Kreditiranje ponujamo vsem fizičnim osebam, ki se odločite za izgradnjo klasične mikro sončne elektrarne ali mikro sončne elektrarne s hranilnikom energije v sklopu trenutne NET metering sheme. Ob odločitvi za izgradnjo sončne elektrarne s kreditiranjem je potrebno skleniti še naš paket zavarovanja in vzdrževanja sončne elektrarne, kar vam bomo prišteli k vašemu mesečnemu obroku. Kreditiranje omogočamo s pomočjo našega podjetja, zato je postopek pridobitve kredita enostaven in ne zahteva obiska banke.

Smo vam s to informacijo pomagali?
Thumbs up Da
Thumbs down Ne

Strošek izgradnje sončne elektrarne je odvisen od več dejavnikov, zato vam lahko informativno ceno izračunamo po pridobitvi ključnih podatkov o vaši letni porabi električne energije na merilnem mestu (kWh) in naslovu lokacije izgradnje sončne elektrarne. Informativno ponudbo lahko prejmete z izpolnitvijo našega spletnega informativnega izračuna, ki ga najdete tukaj. Končno ponudbo prilagojeno vašim potrebam in vrsti strehe, vam bomo pripravili po strokovnem ogledu objekta, na katerem bo mikro sončna elektrarna nameščena.

Smo vam s to informacijo pomagali?
Thumbs up Da
Thumbs down Ne

Za izdelavo neobvezujoče informativne ponudbe za izgradnjo sončne elektrarne potrebujemo vaše podatke o letni porabi električne energije (kWh), naslovu lokacije, kjer bo elektrarna nameščena, ter podatke o vaši strehi. Podatke nam lahko posredujete na spletnem obrazcu, ki vam takoj pošlje informativno ponudbo.

Smo vam s to informacijo pomagali?
Thumbs up Da
Thumbs down Ne

V sončno elektrarno se splača investirati vsakemu odjemalcu električne energije, še posebej v primeru visoke porabe električne energije in posledično visokih računov za elektriko. Višina investicije je odvisna od več dejavnikov, zato se tudi doba vračanja investicije razlikuje in v povprečju znaša dobrih 7 let, pri čemer bo sončna elektrarna delovala 30 let in več.

Za vašo lažjo predstavo smo naredili konkretni izračun investicije za povprečno slovensko gospodinjstvo: Gospodinjstvo na leto porabi 11.550 kWh električne energije in ima varovalke 3 × 25 (obračunska moč znaša 10 kW), streha hiše je usmerjena malce manj optimalno – polovica ostrešja gleda na juhovzhod in polovica na jugozahod, zato je ocenjena proizvodnja nižja od povprečja v Sloveniji in znaša 1.050 kWh/kW. Z investicijo v 11 kW sončno elektrarno bo gospodinjstvo pokrivalo svojo porabo električne energije in prihranilo 1.965 EUR na leto, pri čemer se jim bo investicija povrnila po 7,1 leta. V izračunu ni upoštevana morebitna finančna spodbuda.

Smo vam s to informacijo pomagali?
Thumbs up Da
Thumbs down Ne

Subvencije oz. nepovratne finančne spodbude so v skladu s prenovljeno zakonodajo (Zakonom o spodbujanju rabe obnovljivih virov energije (ZSROVE)) odslej v domeni družbe Borzen, ki na svoji spletni strani objavlja nove javne pozive za subvencioniranje projektov samooskrbnih sončnih elektrarn. Več informacij nudijo na spletni strani preko Centra za podpore.

Smo vam s to informacijo pomagali?
Thumbs up Da
Thumbs down Ne

Da. Z izgradnjo sončne elektrarne za samooskrbo si zagotovite lastno proizvodnjo električne energije za svoje potrebe in se s tem izognete nepredvidljivostim na trgu električne energije.

Smo vam s to informacijo pomagali?
Thumbs up Da
Thumbs down Ne
Scroll