Icon Prejmite ponudbo Icon Izračunajte prihranek Icon Pogosta vprašanja Icon Naš kontakt
Nazaj
Prejmite ponudbo

Sončno elektrarno vam postavimo na ključ in za vas uredimo celoten postopek. Oddajte povpraševanje za brezplačno in neobvezujočo informativno ponudbo.

Izračunajte prihranek

Svoj prihranek ob prehodu na samooskrbo lahko hitro in enostavno izračunate kar sami z uporabo našega spletnega kalkulatorja.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto
O NAS / NAŠA ZGODBA / PROJEKTI PO MERI

Naša zgodba

Projekti, prilagojeni željam naročnikov

Partnerjem s svojim znanjem pomagamo izvesti načrtovanje in izgradnjo različnih fotovoltaičnih rešitev.

Sončne elektrarne na večstanovanjskih stavbah

Kot prvi v Sloveniji smo v začetku leta 2019 na Jesenicah postavili sončno elektrarno na večstanovanjski stavbi. Elektrarna je projektirana na način, ki omogoča, da veliko večino proizvedene električne energije porabijo stanovalci sami, le manjši del pa se vrne v omrežje. Lastniki 36.400 evrov vredne naložbe, ki se bo v celoti povrnila v sedmih letih, z lastno proizvodnjo pokrivajo večino energetskih potreb v stavbi. 15,1 kW modulov je namenjenih uporabi za potrebe skupnih prostorov in toplotne postaje, preostalih 21,6 kW pa za porabo v vsakem od 23 stanovanj.

S postavitvijo tovrstnih elektrarn smo nadaljevali in v letu 2021 postavili še dve sončnih elektrarni na večstanovanjskih objektih v Logatcu.

Sončna elektrarna na večstanovanjski stavbi v Logatcu

Skupnostna sončna elektrarna

Leta 2020 smo kot partner sodelovali pri izredno zanimivem in pomemben projektu. Skupaj s krovno družbo GEN-I smo v Budanjah v sodelovanju z Občino Ajdovščina na strehi javnega objekta tamkajšnje osnovne šole postavili prvo skupnostno sončno elektrarno, ki je namenjena samooskrbi lokalnih prebivalcev. S tem smo omogočili cenovno ugoden dostop do sončne energije tudi tistim, ki si je ne morejo urediti na lastni strehi. V skupnost je vključenih 7 stanovanjskih hiš, ki so oskrbovane z zeleno sončno energijo. Sončna elektrarna z močjo 55,68 kW je v enem letu proizvedla 58.500 kWh električne energije in omogočila znižanje ogljičnega odtisa za 28.500 kg. Še več, v 30 letih, kot je ocenjena življenjska doba elektrarne, bodo prebivalci znižali ogljični odtis za 853 ton. 

Skupnostna samooskrbna elektrarna zagotavlja trajnostno energijo po ugodni ceni mesečne uporabnine ter brez kakršnih koli skrbi z vzdrževanjem in zavarovanjem.

Skupna sončna elektrarna na strehi bloka

17 MW sončna elektrarna v Severni Makedoniji

Leta 2020 smo se v GEN-I Sonce s svojim strokovnim znanjem priključili sodelovanju pri inovativnem projektu projektiranja in postavitve večje sončne elektrarne na tleh v Severni Makedoniji. GEN-I je z zmago na državnem natečaju prejel pravico do 50-letne uporabe degradiranega zemljišča v Severni Makedoniji, na katerem smo postavili 17 MW sončno elektrarno za zagotavljanje proizvodnje električne energije iz obnovljivega vira. Celotna površina postavljene sončne elektrarne obsega 300.000 m², kar je enako tridesetim nogometnim igriščem. Na zemljišču je postavljenih 31.772 solarnih panelov.

Sončna elektrarna je v začetku septembra 2022 že začela s proizvodnjo in bo na letni ravni proizvedla 25.000 MWh zelene energije, s katero bi lahko oskrbovali več kot 5.500 gospodinjstev.

Spomenik Prometej

V GEN-I Sonce smo postavili opremo za proizvodnjo in shranjevanje električne energije z namenom osvetlitve spomenika Prometej v Trbovljah.

Gre za 8 m visoko skulpturo, narejeno iz jamskega železa oz. tistega, ki so ga uporabljali v zasavskih rovih. Osvetljena je od znotraj, naglavna luč rudarskega Prometeja pa sveti čez dolino na rudniški jašek na Gvidi, kjer osvetljuje rudarski grb na tamkajšnjem stolpu.

Spomenik Pometej
Scroll