Icon Prejmite ponudbo Icon Pogosta vprašanja Icon Naš kontakt
Nazaj
Prejmite ponudbo

Sončno elektrarno vam postavimo na ključ in za vas uredimo celoten postopek. Oddajte povpraševanje za brezplačno in neobvezujočo informativno ponudbo.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto

V Vrtojbi smo postavili našo prvo prostostoječo sončno elektrarno

25. 03. 2024

22. marca 2024 je potekala uradna otvoritev nove prostostoječe sončne elektrarne v Vrtojbi. To je naša prva prostostoječa sončna elektrarna, ki smo jo zgradili v Sloveniji. Investitor Vodovodi in kanalizacija Nova Gorica d.d. bo uporabil novo postavljeno sončno elektrarno za delovanje njihove centralne čistilne naprave.

»Izgradnja in obratovanje SE CČN pomeni pomemben doprinos k odgovornemu poslovanju našega podjetja in zeleni transformaciji, ki je ključnega pomena za soočanje s podnebnimi spremembami, zmanjšanje onesnaženosti in ohranjanje naravnih virov za prihodnje generacije,« je izjavil Borut Mozetič, direktor podjetja Vodovodi in kanalizacija Nova Gorica.

prva-prostostojeca-soncna-elektrarna-vrtojba-1

Po izgradnji naše največje sončne elektrarne v Makedoniji smo pridobljeno znanje uporabili tudi na domačem trgu. Na javnem razpisu smo bili izbrani za postavitev 1,1 MW prostostoječe sončne elektrarne na čistilni napravi v Vrtojbi.

prva-prostostojeca-soncna-elektrarna-vrtojba-2

Z izgradnjo sončne elektrarne smo pričeli maja 2023 in jo zaključili oktobra istega leta. Namestili smo 2.448 fotonapetostnih modulov, ki so postavljeni na 8.500 m2 površine. Investitor bo tako z 1.3 GWh letne proizvodnje pokrival 40 % potreb po električni energiji za delovanje njihove centralne čistilne naprave. Naložba v sončno elektrarno se bo investitorju povrnila v 5 do 8 letih.

prva-prostostojeca-soncna-elektrarna-vrtojba-4

Sončna elektrarna zavzema obsežno območje, zato smo namenoma izbrali degradirano območje okoli čistilne naprave. Uporaba degradiranega zemljišča prinaša več pomembnih koristi. Omogoča revitalizacijo in ponovno uporabo območja, namesto da bi to ostalo neizkoriščeno in povzročalo negativne vplive na okolje. S takšnim pristopom smo območju dodelili novo, trajnostno namembnost, kar prispeva tako k ekološki kot tudi družbeni koristi. Poleg tega z izgradnjo sončne elektrarne prispevamo k diverzifikaciji energetskega portfelja čistilne naprave in zmanjšujemo odvisnost od tradicionalnih virov energije.

prva-prostostojeca-soncna-elektrarna-vrtojba-4

V GEN-I Sonce zeleno prihodnost živimo, saj s svojimi produkti prispevamo k višanju deleža brezogljične energije. S tem odpiramo vrata novim projektom, ki jih bomo z navdušenjem uresničevali.

prva-prostostojeca-soncna-elektrarna-vrtojba-3

Novice

08. 04. 2024
Nove subvencije za NET metering sončne elektrarne 2024

Javni poziv Borzena, ki smo ga vsi čakali. Nova nepovratna sredstva za investicije v samooskrbo.

>Preberite več
Ciscenje_ciscenje-soncne-elektrarne (naslovna) 27. 03. 2024
Čiščenje sončne elektrarne

Učinkovito čiščenje je sestavni del rednega vzdrževanja vaše sončne elektrarne, saj to na dolgi rok izboljšuje delovanje vaše sončne elektrarne in ji podaljšuje življenjsko dobo.

>Preberite več
vasa-nova-samooskrbna-resitev-gen-isonce.si 12. 02. 2024
Vaša nova samooskrbna rešitev

Vsem, ki ste zamudili NET metering in razmišljate o postavitvi sončne elektrarne po novi shemi, predstavljamo novo rešitev za trajnostno samooskrbo.

>Preberite več
Scroll