Icon Prejmite ponudbo Icon Izračunajte prihranek Icon Pogosta vprašanja Icon Naš kontakt
Nazaj
Prejmite ponudbo

Sončno elektrarno vam postavimo na ključ in za vas uredimo celoten postopek. Oddajte povpraševanje za brezplačno in neobvezujočo informativno ponudbo.

Izračunajte prihranek

Svoj prihranek ob prehodu na samooskrbo lahko hitro in enostavno izračunate kar sami z uporabo našega spletnega kalkulatorja.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto

V Vrtojbi smo postavili našo prvo prostostoječo sončno elektrarno

25. 03. 2024

22. marca 2024 je potekala uradna otvoritev nove prostostoječe sončne elektrarne v Vrtojbi. To je naša prva prostostoječa sončna elektrarna, ki smo jo zgradili v Sloveniji. Investitor Vodovodi in kanalizacija Nova Gorica d.d. bo uporabil novo postavljeno sončno elektrarno za delovanje njihove centralne čistilne naprave.

»Izgradnja in obratovanje SE CČN pomeni pomemben doprinos k odgovornemu poslovanju našega podjetja in zeleni transformaciji, ki je ključnega pomena za soočanje s podnebnimi spremembami, zmanjšanje onesnaženosti in ohranjanje naravnih virov za prihodnje generacije,« je izjavil Borut Mozetič, direktor podjetja Vodovodi in kanalizacija Nova Gorica.

prva-prostostojeca-soncna-elektrarna-vrtojba-1

Po izgradnji naše največje sončne elektrarne v Makedoniji smo pridobljeno znanje uporabili tudi na domačem trgu. Na javnem razpisu smo bili izbrani za postavitev 1,1 MW prostostoječe sončne elektrarne na čistilni napravi v Vrtojbi.

prva-prostostojeca-soncna-elektrarna-vrtojba-2

Z izgradnjo sončne elektrarne smo pričeli maja 2023 in jo zaključili oktobra istega leta. Namestili smo 2.448 fotonapetostnih modulov, ki so postavljeni na 8.500 m2 površine. Investitor bo tako z 1.3 GWh letne proizvodnje pokrival 40 % potreb po električni energiji za delovanje njihove centralne čistilne naprave. Naložba v sončno elektrarno se bo investitorju povrnila v 5 do 8 letih.

prva-prostostojeca-soncna-elektrarna-vrtojba-4

Sončna elektrarna zavzema obsežno območje, zato smo namenoma izbrali degradirano območje okoli čistilne naprave. Uporaba degradiranega zemljišča prinaša več pomembnih koristi. Omogoča revitalizacijo in ponovno uporabo območja, namesto da bi to ostalo neizkoriščeno in povzročalo negativne vplive na okolje. S takšnim pristopom smo območju dodelili novo, trajnostno namembnost, kar prispeva tako k ekološki kot tudi družbeni koristi. Poleg tega z izgradnjo sončne elektrarne prispevamo k diverzifikaciji energetskega portfelja čistilne naprave in zmanjšujemo odvisnost od tradicionalnih virov energije.

prva-prostostojeca-soncna-elektrarna-vrtojba-4

V GEN-I Sonce zeleno prihodnost živimo, saj s svojimi produkti prispevamo k višanju deleža brezogljične energije. S tem odpiramo vrata novim projektom, ki jih bomo z navdušenjem uresničevali.

prva-prostostojeca-soncna-elektrarna-vrtojba-3

Novice

13. 06. 2024
Izkoristite za kar 99,99 % nižje cene elektrike do začetka samooskrbe

Odločite se za postavitev sončne elektrarne z nami in s posebnim akcijskim cenikom elektrike GEN-I prihranite že pred priklopom vaše sončne elektrarne.

>Preberite več
10. 06. 2024
Celovita samooskrba: najboljši čas za sončno elektrarno je zdaj

V času naraščajočih potreb po trajnostni energiji in višjim življenjskim stroškom je odločitev za samooskrbo vse bolj privlačna izbira za gospodinjstva in podjetja.

>Preberite več
10. 06. 2024
Vračilna doba investicije v samooskrbo je še vedno zelo nizka

S subvencijo se investicija v sončno elektrarno lahko povrne že v 8 letih, sončno elektrarno s hranilnikom energije pa v 11 letih.

>Preberite več
Scroll