Icon Prejmite ponudbo Icon Pogosta vprašanja Icon Naš kontakt
Nazaj
Prejmite ponudbo

Sončno elektrarno vam postavimo na ključ in za vas uredimo celoten postopek. Naredite prvi korak in oddajte povpraševanje.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto

Subvencije odslej na Borzenu

01. 12. 2023

Pretekli teden je Eko sklad objavil novico, da s 24. 11. 2023 zapira javni poziv 104SUB-SO22, s katerim so se obravnavale nepovratne finančne spodbude za naprave za samooskrbo z električno energijo in za naprave za samooskrbo z električno energijo z baterijskih hranilnikom električne energije.

Razlog za zaprtje poziva je, da se tovrstna dejavnost dodeljevanja nepovratnih sredstev prenaša z domene Eko sklada na Borzen, kar je bilo predvideno tudi s prenovljeno zakonodajo (Zakon o spodbujanju rabe obnovljivih virov energije). Prehodno obdobje bo trajalo 2–3 mesece in bo uvedlo nekaj novosti. Spodaj navajamo nekaj najpogostejših vprašanj v povezavi s to spremembo.

Katere vloge bo Eko sklad še obravnaval v sklopu zaprtega javnega poziva?

Vse vloge, ki so jih prejeli do vključno 24. 11. 2023.

Kdaj bo objavljen nov javni poziv za nepovratna sredstva?

Nov javni poziv, za katerega je predvidenih okoli 14 milijonov evrov, bo Borzen s Centrom za podpore objavil predvidoma marca 2024.

Ali bom upravičen do subvencije na Borzenu, če sem zamudil javni poziv pri Eko skladu?

Do novega razpisa na Borzenu boste upravičeni vsi, ki ste zamudili razpis pri Eko skladu; namenjen bo vsem fizičnim osebam, ki boste sončno elektrarno priklopili po shemi NET metering.

Kaj bo drugače, ko bodo subvencije na voljo na Borzenu?

Borzen bo za vse prosilce uvedel digitalizacijo postopka oddaje vlog s spletno aplikacijo, saj zasledujejo hitrejšo obravnavo in skrajšanje čakalne dobe na izplačilo subvencije.

Kje lahko pridobim več informacij glede novega načina subvencij?

Aktualne novice in objave glede novih nepovratnih sredstev lahko najdete na spletni strani podjetja Borzen in zavihku Center za podpore. Vprašanja pa lahko naslovite tudi na njihovo e-pošto info@borzen.si.

Novice

vasa-nova-samooskrbna-resitev-gen-isonce.si 12. 02. 2024
Vaša nova samooskrbna rešitev

Vsem, ki ste zamudili NET metering in razmišljate o postavitvi sončne elektrarne po novi shemi, predstavljamo novo rešitev za trajnostno samooskrbo.

>Preberite več
20. 12. 2023
Oddaja enotne vloge za net metering soglasje

Navodilo za oddajo enotne vloge za izdajo soglasja za priključitev samooskrbne sončne elektrarne.

>Preberite več
15. 12. 2023
Net metering se zaključuje

Z novim letom bo v celoti veljavna nova zakonodaja o samooskrbi.

>Preberite več
Scroll