Icon Prejmite ponudbo Icon Izračunajte prihranek Icon Pogosta vprašanja Icon Naš kontakt
Nazaj
Prejmite ponudbo

Sončno elektrarno vam postavimo na ključ in za vas uredimo celoten postopek. Oddajte povpraševanje za brezplačno in neobvezujočo informativno ponudbo.

Izračunajte prihranek

Svoj prihranek ob prehodu na samooskrbo lahko hitro in enostavno izračunate kar sami z uporabo našega spletnega kalkulatorja.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto

Subvencije odslej na Borzenu

01. 12. 2023

Pretekli teden je Eko sklad objavil novico, da s 24. 11. 2023 zapira javni poziv 104SUB-SO22, s katerim so se obravnavale nepovratne finančne spodbude za naprave za samooskrbo z električno energijo in za naprave za samooskrbo z električno energijo z baterijskih hranilnikom električne energije.

Razlog za zaprtje poziva je, da se tovrstna dejavnost dodeljevanja nepovratnih sredstev prenaša z domene Eko sklada na Borzen, kar je bilo predvideno tudi s prenovljeno zakonodajo (Zakon o spodbujanju rabe obnovljivih virov energije). Prehodno obdobje bo trajalo 2–3 mesece in bo uvedlo nekaj novosti. Spodaj navajamo nekaj najpogostejših vprašanj v povezavi s to spremembo.

Katere vloge bo Eko sklad še obravnaval v sklopu zaprtega javnega poziva?

Vse vloge, ki so jih prejeli do vključno 24. 11. 2023.

Kdaj bo objavljen nov javni poziv za nepovratna sredstva?

Nov javni poziv, za katerega je predvidenih okoli 14 milijonov evrov, bo Borzen s Centrom za podpore objavil predvidoma marca 2024.

Ali bom upravičen do subvencije na Borzenu, če sem zamudil javni poziv pri Eko skladu?

Do novega razpisa na Borzenu boste upravičeni vsi, ki ste zamudili razpis pri Eko skladu; namenjen bo vsem fizičnim osebam, ki boste sončno elektrarno priklopili po shemi NET metering.

Kaj bo drugače, ko bodo subvencije na voljo na Borzenu?

Borzen bo za vse prosilce uvedel digitalizacijo postopka oddaje vlog s spletno aplikacijo, saj zasledujejo hitrejšo obravnavo in skrajšanje čakalne dobe na izplačilo subvencije.

Kje lahko pridobim več informacij glede novega načina subvencij?

Aktualne novice in objave glede novih nepovratnih sredstev lahko najdete na spletni strani podjetja Borzen in zavihku Center za podpore. Vprašanja pa lahko naslovite tudi na njihovo e-pošto info@borzen.si.

Novice

13. 06. 2024
Izkoristite za kar 99,99 % nižje cene elektrike do začetka samooskrbe

Odločite se za postavitev sončne elektrarne z nami in s posebnim akcijskim cenikom elektrike GEN-I prihranite že pred priklopom vaše sončne elektrarne.

>Preberite več
10. 06. 2024
Celovita samooskrba: najboljši čas za sončno elektrarno je zdaj

V času naraščajočih potreb po trajnostni energiji in višjim življenjskim stroškom je odločitev za samooskrbo vse bolj privlačna izbira za gospodinjstva in podjetja.

>Preberite več
10. 06. 2024
Vračilna doba investicije v samooskrbo je še vedno zelo nizka

S subvencijo se investicija v sončno elektrarno lahko povrne že v 8 letih, sončno elektrarno s hranilnikom energije pa v 11 letih.

>Preberite več
Scroll