Icon Prejmite ponudbo Icon Pogosta vprašanja Icon Naš kontakt
Nazaj
Prejmite ponudbo

Sončno elektrarno vam postavimo na ključ in za vas uredimo celoten postopek. Oddajte povpraševanje za brezplačno in neobvezujočo informativno ponudbo.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto

Sončna elektrarna na ključ je naložba

01. 02. 2023

V zadnjih letih, ko se cena električne energije na borzi dviga v nebo, so v ospredje stopili obnovljivi viri energije in lastna samooskrba z energijo. Vse več gospodinjstev razmišlja o finančni naložbi v sonce kot vir energije, da zmanjša odvisnost od elektrodistributerjev in od gibanja cen električne energije na trgu.

Zakaj je sončna elektrarna ena najbolj privlačnih naložb v tem času?

Sončna energija je trajni vir energije z ogromnim potencialom, ki ga z domačo sončno elektrarno lahko izkoristite za samooskrbo in energetsko neodvisnost svojega doma. S tem si zagotovite dolgoročni prihranek in okolju prijazno oskrbo z električno energijo.

Samooskrba s sončno energijo pomeni proizvajanje lastne električne energije z mikro sončno elektrarno, ki je priključena na notranjo nizkonapetostno električno inštalacijo stavbe in s katero pokrivamo lastno porabo električne energije. Namenjena je vsem končnim odjemalcem, priključenim na distribucijsko omrežje ne glede na njihovo velikost oz. priključno moč. Največja nazivna moč naprave ne sme presegati 0,8-kratnika priključne moči merilnega mesta.

Zaradi spremembe zakonodaje in tržnih razmer postaja investicija v sončno elektrarno vedno bolj smiselna in finančno zanimiva. Navdušujeta predvsem zelo dober finančni učinek in letni donos na vložena sredstva, ki za nekajkratnik presega donos bančnih depozitov. Ključnega pomena je podatek, da znaša življenjska doba sončne elektrarne 30 let ali več.

Postavljena sončna elektrarna na vaši domači strehi poviša vašo finančno varnost tudi zato, ker zvišuje vrednost nepremičnine. Nepremičnine s sončno elektrarno se v povprečju prodajajo po približno 5 odstotkov višji ceni.

Preverite, kakšno sončno elektrarno lahko postavite na vaši strehi in nam pošljite povpraševanje.

 

Novice

08. 04. 2024
Nove subvencije za NET metering sončne elektrarne 2024

Javni poziv Borzena, ki smo ga vsi čakali. Nova nepovratna sredstva za investicije v samooskrbo.

>Preberite več
Ciscenje_ciscenje-soncne-elektrarne (naslovna) 27. 03. 2024
Čiščenje sončne elektrarne

Učinkovito čiščenje je sestavni del rednega vzdrževanja vaše sončne elektrarne, saj to na dolgi rok izboljšuje delovanje vaše sončne elektrarne in ji podaljšuje življenjsko dobo.

>Preberite več
25. 03. 2024
V Vrtojbi smo postavili našo prvo prostostoječo sončno elektrarno

22. marca 2024 je potekala uradna otvoritev nove prostostoječe sončne elektrarne v Vrtojbi.

>Preberite več
Scroll