Icon Prejmite ponudbo Icon Pogosta vprašanja Icon Naš kontakt
Nazaj
Prejmite ponudbo

Sončno elektrarno vam postavimo na ključ in za vas uredimo celoten postopek. Naredite prvi korak in oddajte povpraševanje.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto

Sončna elektrarna na ključ je naložba

01. 02. 2023

V zadnjih letih, ko se cena električne energije na borzi dviga v nebo, so v ospredje stopili obnovljivi viri energije in lastna samooskrba z energijo. Vse več gospodinjstev razmišlja o finančni naložbi v sonce kot vir energije, da zmanjša odvisnost od elektrodistributerjev in od gibanja cen električne energije na trgu.

Zakaj je sončna elektrarna ena najbolj privlačnih naložb v tem času?

Sončna energija je trajni vir energije z ogromnim potencialom, ki ga z domačo sončno elektrarno lahko izkoristite za samooskrbo in energetsko neodvisnost svojega doma. S tem si zagotovite dolgoročni prihranek in okolju prijazno oskrbo z električno energijo.

Samooskrba s sončno energijo pomeni proizvajanje lastne električne energije z mikro sončno elektrarno, ki je priključena na notranjo nizkonapetostno električno inštalacijo stavbe in s katero pokrivamo lastno porabo električne energije. Namenjena je vsem končnim odjemalcem, priključenim na distribucijsko omrežje ne glede na njihovo velikost oz. priključno moč. Največja nazivna moč naprave ne sme presegati 0,8-kratnika priključne moči merilnega mesta.

Zaradi spremembe zakonodaje in tržnih razmer postaja investicija v sončno elektrarno vedno bolj smiselna in finančno zanimiva. Navdušujeta predvsem zelo dober finančni učinek in letni donos na vložena sredstva, ki za nekajkratnik presega donos bančnih depozitov. Ključnega pomena je podatek, da znaša življenjska doba sončne elektrarne 30 let ali več.

Postavljena sončna elektrarna na vaši domači strehi poviša vašo finančno varnost tudi zato, ker zvišuje vrednost nepremičnine. Nepremičnine s sončno elektrarno se v povprečju prodajajo po približno 5 odstotkov višji ceni.

Preverite, kakšno sončno elektrarno lahko postavite na vaši strehi in nam pošljite povpraševanje.

 

Novice

vasa-nova-samooskrbna-resitev-gen-isonce.si 12. 02. 2024
Vaša nova samooskrbna rešitev

Vsem, ki ste zamudili NET metering in razmišljate o postavitvi sončne elektrarne po novi shemi, predstavljamo novo rešitev za trajnostno samooskrbo.

>Preberite več
20. 12. 2023
Oddaja enotne vloge za net metering soglasje

Navodilo za oddajo enotne vloge za izdajo soglasja za priključitev samooskrbne sončne elektrarne.

>Preberite več
15. 12. 2023
Net metering se zaključuje

Z novim letom bo v celoti veljavna nova zakonodaja o samooskrbi.

>Preberite več
Scroll