Icon Prejmite ponudbo Icon Pogosta vprašanja Icon Naš kontakt
Nazaj
Prejmite ponudbo

Sončno elektrarno vam postavimo na ključ in za vas uredimo celoten postopek. Oddajte povpraševanje za brezplačno in neobvezujočo informativno ponudbo.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto

S sončno elektrarno bodo v enem letu zmanjšali ogljični odtis za 150.000 kg

22. 09. 2020

Vse več podjetij se zaveda, da moramo vsi skupaj ukrepati proti podnebnim spremembam, ki smo jim priča. Med njimi je tudi družba TEM Čatež, ki je s postavitvijo sončne elektrarne na svojem proizvodnem obratu uresničila enega od svojih okoljskih ciljev. Projekt, ki je vključeval postavitev več kot 1.000 fotonapetostnih modulov, so v celoti zaupali GEN-I Sonce. 

Vodilnemu slovenskemu proizvajalcu električnih stikal in vtičnic, ki verjame v zeleno prihodnost in z naložbo v sončno elektrarno spodbuja trajnostne rešitve, smo na strehi proizvodnega obrata s površino 3.000 m2, postavili sončno elektrarno z nazivno močjo 285 kW. Nova pridobitev bo v enem letu proizvedla približno 285 MWh električne energije in na tak način pokrila petino potreb po električni energiji.

Zaključena investicija bo podjetju znižala stroške oskrbe z električno energijo in za del porabljene elektrike dolgoročno zmanjšala tveganje sprememb cen elektrike. Podjetje bo lahko preusmerilo delež stroška električne energije v investicije ter si zagotovilo delež lastne brezplačne energije. Ocenjujejo, da bodo z lastno proizvedeno električno energijo iz obnovljivega vira znižali ogljični odtis na letni ravni za 150.000 kg. 

V GEN-I Sonce z veseljem sodelujemo pri uspešnih zgodbah, ki pripomorejo h kvalitetnejšemu življenju bodočih generacij. Če želi podobno zgodbo spisati tudi vaše podjetje, vam z veseljem pomagamo do naslednjega koraka na poti do vaše sončne samooskrbe. Pišite nam na sonce@gen-i.si ali izpolnite preprost spletni obrazec za oddajo povpraševanja.

Novice

08. 04. 2024
Nove subvencije za NET metering sončne elektrarne 2024

Javni poziv Borzena, ki smo ga vsi čakali. Nova nepovratna sredstva za investicije v samooskrbo.

>Preberite več
Ciscenje_ciscenje-soncne-elektrarne (naslovna) 27. 03. 2024
Čiščenje sončne elektrarne

Učinkovito čiščenje je sestavni del rednega vzdrževanja vaše sončne elektrarne, saj to na dolgi rok izboljšuje delovanje vaše sončne elektrarne in ji podaljšuje življenjsko dobo.

>Preberite več
25. 03. 2024
V Vrtojbi smo postavili našo prvo prostostoječo sončno elektrarno

22. marca 2024 je potekala uradna otvoritev nove prostostoječe sončne elektrarne v Vrtojbi.

>Preberite več
Scroll