Icon Prejmite ponudbo Icon Pogosta vprašanja Icon Naš kontakt
Nazaj
Prejmite ponudbo

Sončno elektrarno vam postavimo na ključ in za vas uredimo celoten postopek. Oddajte povpraševanje za brezplačno in neobvezujočo informativno ponudbo.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto

Nove subvencije za NET metering sončne elektrarne 2024

08. 04. 2024

Borzen je objavil nov javni poziv, s katerim zagotavlja finančne spodbude za naprave za samooskrbo z električno energijo. 

Za podporo projektov samooskrbnih sončnih elektrarn za fizične osebe po sistemu NET metering je na voljo 14 milijonov evrov. Subvencija je na voljo tudi za naprave z baterijskim hranilnikom.

Kakšna je višina subvencij za sončno elektrarno?

Višina nepovratne finančne spodbude za največ 80 % vsote priključnih moči odjemnih mest znaša:

  • 500 € za 1 kW inštalirane nazivne električne moči naprave za samooskrbo z električno energijo z baterijskim hranilnikom električne energije, vendar ne več kot 25 % upravičenih stroškov naložbe.
  • 50 € za 1 kW inštalirane nazivne električne moči naprave za samooskrbo z električno energijo brez baterijskega hranilnika električne energije, vendar ne več kot 25 % upravičenih stroškov naložbe.

Če že imate pridobljeno soglasje za priključitev po sistemu NET metering, izvajalca pa še nimate izbranega, nam čim prej pišite na sonce@gen-i.si ter prejmite brezplačno in neobvezujočo informativno ponudbo z vsemi informacijami za vašo brezskrbno prihodnost.

V ponudbi GEN-I Sonca vam zagotavljamo produkta sončne elektrarne in sončne elektrarne s hranilnikom energije. Odlikujejo nas celostna storitev na ključ, dolgoročna podpora ter certificirana kakovost. 

Kako do subvencije z GEN-I Sonce?

Vsem strankam GEN-I Sonce v okviru storitve na ključ uredimo tudi ustrezno subvencijo. Vsi, ki ste pri nas že v postopku izgradnje sončne elekrarne po shemi NET metering, boste v kratkem prejeli v podpis ustrezno Pooblastilo, s katerim bomo lahko uredili celotno dokumentacijo za pridobitev ustrezne subvencije v vašem imenu.

Tisti, ki se boste za izgradnjo sončne elektrarne po shemi NET metering za nas odločili sedaj, pa boste Pooblastilo prejeli skupaj z ostalo pogodbeno dokumentacijo. Ker so sredstva omejena, vam priporočamo, da povpraševanje pošljete čim prej.

Kdaj bodo na voljo subvencije za izgradnjo sončnih elektrarn po novi shemi?

Glede na informacije, objavljene na spletni strani Borzena, subvencije za podporo projektov samooskrbnih sončnih elektrarn za fizične osebe po novi obračunski shemi pričakujemo že v prihodnjih mesecih

Izgradnjo svoje sončne elektrarne zaupajte našim strokovnjakom in poskrbite za to, da lahko s postopkom pridobivanja subvencije za vas pričnemo takoj, ko bodo na voljo. Sončne elektrarne GEN-I Sonce na ključ vam ob pridobitvi subvencij Borzena zagotavljajo:

  • večjo dostopnost investicije v obnovljive vire energije,
  • večjo energetsko neodvisnost in
  • hitrejšo vračilno dobo investicije.

Naredite prvi korak in postanite samooskrbni: izpolnite spletni obrazec ter prejmite brezplačno in neobvezujočo informativno ponudbo z vsemi informacijami za vašo brezskrbno prihodnost.

 

Novice

Ciscenje_ciscenje-soncne-elektrarne (naslovna) 27. 03. 2024
Čiščenje sončne elektrarne

Učinkovito čiščenje je sestavni del rednega vzdrževanja vaše sončne elektrarne, saj to na dolgi rok izboljšuje delovanje vaše sončne elektrarne in ji podaljšuje življenjsko dobo.

>Preberite več
25. 03. 2024
V Vrtojbi smo postavili našo prvo prostostoječo sončno elektrarno

22. marca 2024 je potekala uradna otvoritev nove prostostoječe sončne elektrarne v Vrtojbi.

>Preberite več
vasa-nova-samooskrbna-resitev-gen-isonce.si 12. 02. 2024
Vaša nova samooskrbna rešitev

Vsem, ki ste zamudili NET metering in razmišljate o postavitvi sončne elektrarne po novi shemi, predstavljamo novo rešitev za trajnostno samooskrbo.

>Preberite več
Scroll