Icon Prejmite ponudbo Icon Pogosta vprašanja Icon Naš kontakt
Nazaj
Prejmite ponudbo

Sončno elektrarno vam postavimo na ključ in za vas uredimo celoten postopek. Naredite prvi korak in oddajte povpraševanje.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto

Net metering se zaključuje

15. 12. 2023

S 1. 1. 2024 stopa v veljavo prenovljena zakonodaja, ki ukinja netiranje – poračun proizvedene in porabljene energije enkrat letno. Nov sistem obračuna bo temeljil na podlagi Zakona o spodbujanju rabe obnovljivih virov energije in Uredbi o samooskrbi z električno energijo iz obnovljivih virov energije (št. 43/22).

Vsi uporabniki, ki ste že pridobili soglasje za priključitev za samooskrbo po sistemu NET metering imate še vedno možnost, da postavite in priklopite sončno elektrarno v omrežje do zaključka leta 2024. Na podlagi tega boste upravičeni do obračunavanja električne energije po sistemu NET metering.

Vse, ki že imate pridobljeno soglasje in želite našo ponudbo za sončno elektrarno na ključ, prosimo, da nam soglasje skupaj s svojimi kontaktnimi podatki posredujete na elektronski naslov sonce@gen-i.si.

Novice

vasa-nova-samooskrbna-resitev-gen-isonce.si 12. 02. 2024
Vaša nova samooskrbna rešitev

Vsem, ki ste zamudili NET metering in razmišljate o postavitvi sončne elektrarne po novi shemi, predstavljamo novo rešitev za trajnostno samooskrbo.

>Preberite več
20. 12. 2023
Oddaja enotne vloge za net metering soglasje

Navodilo za oddajo enotne vloge za izdajo soglasja za priključitev samooskrbne sončne elektrarne.

>Preberite več
01. 12. 2023
Subvencije odslej na Borzenu

Začenja se prenos subvencioniranja projektov samooskrbnih sončnih elektrarn z Eko sklada na Borzen.

>Preberite več
Scroll