Icon Prejmite ponudbo Icon Pogosta vprašanja Icon Naš kontakt
Nazaj
Prejmite ponudbo

Sončno elektrarno vam postavimo na ključ in za vas uredimo celoten postopek. Oddajte povpraševanje za brezplačno in neobvezujočo informativno ponudbo.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto

GEN-I Sonce tudi letos obeležil dan Zemlje

23. 04. 2019

Že od 70-ih let dalje številni posamezniki in okoljske organizacije po svetu praznujejo 22. aprila dan Zemlje. Z dogodki in prireditvami opozarjajo na ranljivost in enkratnost planeta.

Praznovanju se je že drugo leto pridružil tudi GEN-I Sonce, ki ga je obeležil skupaj z Radiem Robin v Šempetru pri Gorici, kjer je postavljenih že kar nekaj sončnih elektrarn za samooskrbo z zeleno energijo. Obiskovalci so se lahko zapeljali z električnimi avtomobili iz voznega parka GEN-I, ogledali delovanje sončne elektrarne in se pogovorili s strokovnjaki GEN-I Sonce. Med samim dogodkom je za animacijo in poročanje v živo skrbela voditeljica radia Robin Kristina Furlan, ki se je tudi pogovarjala z lastniki sončnih elektrarn GEN-I Sonce.

G. Bizjak, ki je med prvimi postavil GEN-I Sonce sončno elektrarno, je med pogovorom povedal, da je bila odločitev za investicijo prava in da vse, kar je bilo obljubljeno s strani GEN-I Sonca, drži. V teh dveh letih mu je elektrarna proizvedla kar veliko število kWh, s katerimi pokrije skoraj vse stroške elektrike. Investicija je stala 13.500 € in vsako leto se mu povrne vsaj 12 % od tega. Gospod je bil prijetno presenečen, saj je bila montaža zaključena v dobrem pol dnevu. Sončna elektrarna od takrat deluje maksimalno dobro in zaenkrat z elektrarno nima nikakršnega dela, saj se kontrola vrši daljinsko in lahko mirno spi. Prepričala ga je računica. Pričakuje, da se mu bo celotna investicija povrnila v 10-ih letih in od takrat dalje delovala zastonj. Vse to v kombinaciji s toplotno črpalko.

Pogovor med zadovoljnim lastnikom GEN-I Sonce domače sončne elektrarne g. Bizjakom in radijsko voditeljico Kristino lahko poslušate tukaj

G. Bizjak prikazuje v aplikaciji za spremljanje delovanja sončne elektrarne, koliko zelene energije je pridelala njegova sončne elektrarna (pogovor z voditeljico o delovanju sončne elektrarne lahko poslušate tukaj).

Voditeljica Kristina v pogovoru z lastnikom sončne elektrarne iz naselja Vitovlje pri Novi Gorici, ki čaka na postavitev sončne elektrarne. V posnetku lahko slišite, da ga je za nakup sončne elektrarne prepričalo predvsem to, da bo pri njegovih letih imel bolj udobno življenje, ker mu ne bo potrebno več skrbeti za drva, nafto, čiščenje, obenem pa je tudi bolj ekonomično in okolju prijazno. V pogovoru je Jure Špacal, strokovnjak GEN-I Sonce, še dodal, da povprečno gospodinjstvo lahko prihrani okrog 1.000 € na leto pri električno energiji. Investicija se bo gospodu povrnila v 8-ih do 9-ih letih in v nadaljnjih 25-ih mu bo elektrarna proizvajala brezplačno električno energijo.

Izjavo za radio je podal tudi dr. Dejan Paravan, direktor strateškega inoviranja v GEN-I. V posnetku lahko slišite, zakaj se je že več kot 700 slovenskih gospodinjstev odločilo za GEN-I Sonce sončno elektrarno in kako bo GEN-I z novimi rešitvami še naprej pomagal posameznikom do zelene, bolj čiste prihodnosti.

Testne vožnje za obiskovalce z električnimi vozili iz GEN-I voznega parka.

Novice

08. 04. 2024
Nove subvencije za NET metering sončne elektrarne 2024

Javni poziv Borzena, ki smo ga vsi čakali. Nova nepovratna sredstva za investicije v samooskrbo.

>Preberite več
Ciscenje_ciscenje-soncne-elektrarne (naslovna) 27. 03. 2024
Čiščenje sončne elektrarne

Učinkovito čiščenje je sestavni del rednega vzdrževanja vaše sončne elektrarne, saj to na dolgi rok izboljšuje delovanje vaše sončne elektrarne in ji podaljšuje življenjsko dobo.

>Preberite več
25. 03. 2024
V Vrtojbi smo postavili našo prvo prostostoječo sončno elektrarno

22. marca 2024 je potekala uradna otvoritev nove prostostoječe sončne elektrarne v Vrtojbi.

>Preberite več
Scroll