Icon Prejmite ponudbo Icon Pogosta vprašanja Icon Naš kontakt
Nazaj
Prejmite ponudbo

Sončno elektrarno vam postavimo na ključ in za vas uredimo celoten postopek. Naredite prvi korak in pridobite informativno ponudbo.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto

G. Benedik lahko pričakuje okoli 1.000 evrov prihranka na letni ravni

14. 05. 2019

Zeleni genij je v mesecu aprilu razbijal mite o samooskrbi s sončno energijo z največjimi strokovnjaki in pionirji na tem področju. Prikazali so, da so sočne elektrarne na ključ res postale dostopne večini gospodinjstev in da je zanimanje za proizvodnjo zelene energije zraslo v nebo.

Da bi iz prve roke preverili, kako poteka montaža sončne elektrarne GEN-I Sonce, so obiskali g. Bojana Benedika iz Šutne na Gorenjskem, ki se je zaradi nadvse ugodne ponudbe, večje energetske učinkovitosti in prihrankov odločil za sončno elektrarno GEN-I Sonce. Z lastno sončno elektrarno se mu bodo stroški predvidoma znižali skoraj za polovico.

G. Robert Jelenc, direktor podjetja GEN-I Sonce, je pojasnil: »Pri gospodu Benediku smo zgradili sončno elektrarno z nazivno močjo 10,8 kW. Ta velikost je dejansko projektirana glede na porabo stranke, napovedjo porabe in pa na usmerjenost strehe. Tako lahko v prihodnje okvirno pričakuje prihranke v znesku preko 1.000 evrov na letni ravni,« in dodal, da naj bi se v konkretnem primeru investicija povrnila v 12-ih letih. »Če gledamo z vidika sončne elektrarne, katere življenjska doba je 30 let in več, bo dejansko po 12-ih letih imel vsaj 18 let, če ne on, pa njegovi otroci, skoraj brezplačno električno energijo, s katero se bo samooskrboval in posredno preko toplotne črpalke tudi ogreval.«

 

Na letni ravni bo gospod Benedik v prihodnje prihranil še okoli 1.000 evrov.

Tako z ekonomskega kot ekološkega vidika je trenutno kombinacija sončne elektrarne in toplotne črpalke eden najučinkovitejših načinov ogrevanja, saj toplotna črpalka za delovanje potrebuje elektriko, ki si jo bo g. Benedik po novem proizvedel sam. To pomeni, da bo tudi za ogrevanje porabljal lastno zeleno energijo.

Kako je GEN-I Sonce olajšal odločitev za sončno elektrarno že 1.000 slovenskim gospodinjstvom, si lahko preberete na portalu Zeleni genij v članku »G. Benedik lahko pričakuje okoli 1.000 evrov prihranka na letni ravni«.

Novice

26. 10. 2023
Ugodno kreditiranje do konca leta

Našo storitev odlikujejo individualen pristop, dolgoročna brezskrbnost, projekt na ključ in odslej možnost kreditiranja naložbe.

>Preberite več
16. 10. 2023
Jubilejni 55. MOS uspešno zaključen

Letošnji Mednarodni sejem obrti in podjetništva v Celju je bil praznično obarvan, saj je bil to že 55. sejem, na njem smo se uspešno predstavili tudi mi.

>Preberite več
05. 10. 2023
Ujemite NET metering

Sedaj je čas, da tisti, ki o postavitvi sončne elektrarne še vedno razmišljate, izkoristite prednosti sistema NET metering.

>Preberite več
Scroll