Icon Prejmite ponudbo Icon Pogosta vprašanja Icon Naš kontakt
Nazaj
Prejmite ponudbo

Sončno elektrarno vam postavimo na ključ in za vas uredimo celoten postopek. Oddajte povpraševanje za brezplačno in neobvezujočo informativno ponudbo.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto

G. Benedik lahko pričakuje okoli 1.000 evrov prihranka na letni ravni

14. 05. 2019

Zeleni genij je v mesecu aprilu razbijal mite o samooskrbi s sončno energijo z največjimi strokovnjaki in pionirji na tem področju. Prikazali so, da so sočne elektrarne na ključ res postale dostopne večini gospodinjstev in da je zanimanje za proizvodnjo zelene energije zraslo v nebo.

Da bi iz prve roke preverili, kako poteka montaža sončne elektrarne GEN-I Sonce, so obiskali g. Bojana Benedika iz Šutne na Gorenjskem, ki se je zaradi nadvse ugodne ponudbe, večje energetske učinkovitosti in prihrankov odločil za sončno elektrarno GEN-I Sonce. Z lastno sončno elektrarno se mu bodo stroški predvidoma znižali skoraj za polovico.

G. Robert Jelenc, direktor podjetja GEN-I Sonce, je pojasnil: »Pri gospodu Benediku smo zgradili sončno elektrarno z nazivno močjo 10,8 kW. Ta velikost je dejansko projektirana glede na porabo stranke, napovedjo porabe in pa na usmerjenost strehe. Tako lahko v prihodnje okvirno pričakuje prihranke v znesku preko 1.000 evrov na letni ravni,« in dodal, da naj bi se v konkretnem primeru investicija povrnila v 12-ih letih. »Če gledamo z vidika sončne elektrarne, katere življenjska doba je 30 let in več, bo dejansko po 12-ih letih imel vsaj 18 let, če ne on, pa njegovi otroci, skoraj brezplačno električno energijo, s katero se bo samooskrboval in posredno preko toplotne črpalke tudi ogreval.«

 

Na letni ravni bo gospod Benedik v prihodnje prihranil še okoli 1.000 evrov.

Tako z ekonomskega kot ekološkega vidika je trenutno kombinacija sončne elektrarne in toplotne črpalke eden najučinkovitejših načinov ogrevanja, saj toplotna črpalka za delovanje potrebuje elektriko, ki si jo bo g. Benedik po novem proizvedel sam. To pomeni, da bo tudi za ogrevanje porabljal lastno zeleno energijo.

Kako je GEN-I Sonce olajšal odločitev za sončno elektrarno že 1.000 slovenskim gospodinjstvom, si lahko preberete na portalu Zeleni genij v članku »G. Benedik lahko pričakuje okoli 1.000 evrov prihranka na letni ravni«.

Novice

08. 04. 2024
Nove subvencije za NET metering sončne elektrarne 2024

Javni poziv Borzena, ki smo ga vsi čakali. Nova nepovratna sredstva za investicije v samooskrbo.

>Preberite več
Ciscenje_ciscenje-soncne-elektrarne (naslovna) 27. 03. 2024
Čiščenje sončne elektrarne

Učinkovito čiščenje je sestavni del rednega vzdrževanja vaše sončne elektrarne, saj to na dolgi rok izboljšuje delovanje vaše sončne elektrarne in ji podaljšuje življenjsko dobo.

>Preberite več
25. 03. 2024
V Vrtojbi smo postavili našo prvo prostostoječo sončno elektrarno

22. marca 2024 je potekala uradna otvoritev nove prostostoječe sončne elektrarne v Vrtojbi.

>Preberite več
Scroll