Icon Prejmite ponudbo Icon Izračunajte prihranek Icon Pogosta vprašanja Icon Naš kontakt
Nazaj
Prejmite ponudbo

Sončno elektrarno vam postavimo na ključ in za vas uredimo celoten postopek. Oddajte povpraševanje za brezplačno in neobvezujočo informativno ponudbo.

Izračunajte prihranek

Svoj prihranek ob prehodu na samooskrbo lahko hitro in enostavno izračunate kar sami z uporabo našega spletnega kalkulatorja.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto

Celovita samooskrba: najboljši čas za sončno elektrarno je zdaj

10. 06. 2024

Lastna sončna elektrarna pomeni na eni strani prehod na čistejši vir energije in na drugi precejšnje dolgoročne prihranke pri stroških za energijo. Ker domača sončna elektrarna prinaša kar 30 let in več samooskrbe z električno energijo, je pomembno, da svojo naložbo zaupate ponudniku z izkušnjami in trdnim temeljem za prihodnost.

Sončne elektrarne GEN-I Sonce že več let držijo vodilni položaj na trgu samooskrbe z električno energije. Našo storitev odlikuje individualen pristop k strankam, strokovna izvedba, dolgoročna podpora in certificirana kakovost, ki jo dokazujemo s pridobljenimi ISO certifikati.

Ponujamo vam celovito samooskrbo s sončnimi elektrarnami na ključ, kar pomeni, da je v postopek in pogodbeno ceno vključeno vse, od začetnega svetovanja do končne montaže, vključno s pridobivanji soglasij ter urejanjem dokumentacije.

V ponudbi imamo produkta sončne elektrarne in sončne elektrarne s hranilnikom energije, ki vam ob pridobitvi subvencije Borzena in z novim modelom GEN-I z odkupom viškov, zagotavljata bolj dostopno investicijo v obnovljive vire energije, večjo energetsko neodvisnost in hitrejšo vračilno dobo investicije.

 

Sončna elektrarna s hranilnikom energije

V preteklosti je pri sistemu NET metering omrežje delovalo kot hranilnik energije. Presežna energija, ki jo je sončna elektrarna proizvedla, je bila brezplačno oddana v omrežje. Kasneje, ob manku proizvodnje, je objekt dodatno energijo pridobil nazaj iz omrežja. Ta način delovanja je omogočal enostavno upravljanje s presežki in potrebami po energiji, saj je omrežje delovalo kot neke vrste "virtualna baterija".

Po zaključku sistema NET metering, ob spremembi zakonodaje, v ospredje prihajajo hranilniki električne energije, prevzemajoč vlogo, ki jo je prej predstavljalo omrežje. Sedaj, ko sončna elektrarna proizvaja električno energijo, se lahko ta porabi neposredno v gospodinjstvu ali podjetju, ko pa sončna elektrarna proizvede več energije, kot je trenutno potrebujete, se presežek shrani v hranilnik energije za kasnejšo uporabo.

Ko je baterija polna, vaša sončna elektrarna pa še vedno proizvaja električno energijo, ustvarjate viške, ki jih GEN-I odkupi od vas. Preko edinstvenega modela, narejenega po novi zakonodaji o samooskrbi, vam zagotovijo dobropis na mesečnem računu za elektriko.

Z nastopom novega tarifnega sistema bo hranilnik omogočal manjše stroške za električno energijo, saj boste energijo jemali iz omrežja, ko bo cenejša, torej v nočnih blokih in v nizkih dnevnih tarifah. V konicah povpraševanja, ko bo energija iz omrežja dražja, pa boste koristili shranjeno energijo iz hranilnika.

Po postavitvi sončne elektrarne s hranilnikom energije bodo na vaši mesečni položnici v večini mesecev (toplejši meseci) obračunani samo še strošek mesečnega nadomestila, obračunske moči in prispevka SPTE in OVE. Na ta način bodo vaši prihranki kar najvišji.

S kalkulatorjem prihrankov vam pomagamo do primerjave med trenutnimi stroški pri porabi električne energije in stroški, ki jih boste imeli po postavitvi sončne elektrarne. Tako si lahko enostavno izračunate višino prihrankov pri stroških električne energije po prehodu na edinstven GEN-I model samooskrbe.

 

Ali ste dobili soglasje za priključitev sončne elektrarne z omejeno močjo?

Zahvaljujoč sončnim elektrarnam s hranilnikom energije lahko zdaj vsi, ki ste v preteklosti dobili soglasje za priključitev z omejeno močjo, uresničite svojo potrebe in želje ter postanete samooskrbni. Ena od ključnih prednosti sončne elektrarne s hranilnikom je namreč shranjevanje proizvedene energije, kar zmanjšuje preobremenjenost omrežja.

Slednje je glavni razlog za večino zavrnjenih soglasij za priključitev sončnih elektrarn s potrebno močjo širom Slovenije, saj je trenutno distribucijsko omrežje prešibko za takšno število samooskrbnih enot. Hranilnik energije tako s konkretno rešitvijo naslavlja problematiko soglasij za priključitev z omejeno močjo sončnih elektrarn in vam omogoča, da postanete samooskrbni in zadovoljite vaše potrebe po energiji.

 

Z novo rešitvijo odkupa viškov električne energije do še dodatnih 1.000 € prihranka na leto

Poleg klasične samooskrbe in uporabe hranilnikov energije GEN-I Sonce vam po priklopu sončne elektrarne GEN-I kot prvi na trgu z električno energijo ponuja nov model samooskrbe, ki vam omogoča, da od svoje sončne elektrarne dobite kar največ.

Nov model za samooskrbo je primeren za sončne elektrarne s hranilniki ali brez in omogoča odkup viškov električne energije v obliki dobropisa. Na ta način se vam mesečni strošek za električno energijo vsak mesec avtomatično zniža za odkupljeno energijo s strani GEN-I.

V poletnih mesecih, ko je proizvodnja električne energije velika, vaše potrebe po njej pa manjše, to celo pomeni, da bo vaš strošek za električno energijo enak 0 €. Še več, preostala vrednost odkupljene energije se vam bo kot dobropis prenesla v naslednji mesec in vam znižala višino stroška tudi takrat.

Pregled stanja dobroimetja in zneskov na mesečnih računih

Primer velja za stranko z 11 kW sončno elektrarno in letno porabo 12.000 kWh električne energije.

Nov produkt GEN-I temelji na 15-minutnih obračunskih intervalih, kar omogoča natančnejši in pravičnejši obračun električne energije na mesečni ravni. S to novo samooskrbno rešitvijo lahko prihranite celo več kot 1.000 € na leto, kar je korak naprej k večji energetski učinkovitosti in finančni neodvisnosti, visok letni poračun ob koncu leta pa je stvar preteklosti. Na ta način GEN-I stopa naproti svojim odjemalcem in jim ponuja odlično priložnost za samooskrbo nove dobe.

Naš spletni kalkulator že upošteva GEN-I edinstven model z odkupom viškov, zato lahko takoj preverite, kakšen bi bil vaš letni prihranek. 

 

Prihranite 99,99 % pri stroških elektrike že pred izgradnjo sončne elektrarne

Vsem, ki se boste do konca letošnjega septembra odločili za izgradnjo sončne elektrarne z nami, ponujamo poseben akcijski cenik elektrike GEN-I Ujemite mesece cenejše elektrike do začetka samooskrbe, ki vam zagotavlja 99,99 % nižje cene elektrike v času, ko čakate na priklop sončne elektrarne oziroma največ do 31. 12. 2024. Odločite se za postavitev sončne elektrarne GEN-I Sonce in prihranite pri stroških za električno energijo z akcijskim cenikom GEN-I.  

 

Neodvisnost od gibanj cen na energetskih trgih

Pomemben finančni dejavnik pri odločanju za postavitev sončne elektrarne je večja neodvisnost od cen elektrike na energetskih trgih, ki jo zagotavlja lasten vir energije. V primeru energetske krize so namreč lastniki samooskrbnih naprav zaščiteni pred visokimi tržnimi cenami elektrike.

Samooskrba z električno energijo je tako še kako smiselna odločitev, saj zagotavlja neodvisnost od nihanj cen na mednarodnih energetskih trgih, ki smo jim bili priča v nedavni energetski krizi.

 

Aktivni odjemalec in zeleni prehod

V GEN-I Sonce verjamemo v aktivno vlogo odjemalcev pri ustvarjanju zelene prihodnosti. Naše rešitve za samooskrbo spodbujajo prehod k obnovljivim virom energije in zmanjšujejo obremenitev tradicionalnih energetskih sistemov.

Z GEN-I Sonce lahko postanete aktivni udeleženec v zelenem prehodu, ki spreminja način, kako uporabljati in ustvarjati energijo. Z neskončno energijo sonca na lastni strehi lahko pri oblikovanju zelene prihodnosti konkretno sodeluje vsak posameznik.

Le skupaj in s pametnimi odločitvami bomo namreč uspeli ustvariti pozitivno prihodnost za naše otroke in prihodnje generacije.

Odločite se za zanesljivost in certificirano kakovost. Zaupajte izgradnjo sončne elektrarne strokovnjakom GEN-I Sonce in izkoristite prednosti samooskrbe z električno energijo.

Novice

26. 07. 2024
Že 10.000 postavljenih sončnih elektrarn!

Na trdnih temeljih gradimo zanesljivo prihodnost energetske samooskrbe.

>Preberite več
soncne-elektrarne-gen-i-sonce-pisejo-zgodbo-trajnostnega-turizma 18. 07. 2024
Sončne elektrarne GEN-I Sonce pišejo zgodbo trajnostnega turizma

Matej in Manuela sta v Jeruzalemu v Slovenskih goricah združila svojo strast do narave in trajnostnega turizma.

>Preberite več
13. 06. 2024
Izkoristite za kar 99,99 % nižje cene elektrike do začetka samooskrbe

Odločite se za postavitev sončne elektrarne z nami in s posebnim akcijskim cenikom elektrike GEN-I prihranite že pred priklopom vaše sončne elektrarne.

>Preberite več
Scroll