Icon Prejmite ponudbo Icon Pogosta vprašanja Icon Naš kontakt
Nazaj
Prejmite ponudbo

Sončno elektrarno vam postavimo na ključ in za vas uredimo celoten postopek. Naredite prvi korak in pridobite informativno ponudbo.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto

7. srečanje OVE in SPTE proizvajalcev električne energije

21. 11. 2016

29. septembra je družba GEN-I v Krškem gostila 7. srečanje OVE in SPTE proizvajalcev električne energije. Na srečanju, ki se ga je udeležilo več kot 100 proizvajalcev električne energije iz obnovljivih virov in soproizvodnje toplote ter električne energije, so bili predstavljeni prvi odzivi, izkušnje in novi izzivi, ki so se pojavili v projektu samooskrbe gospodinjstev s sončnimi elektrarnami.

Martin Novšak, MBA, generalni direktor družbe GEN energija in namestnik predsednika uprave družbe GEN-I, je v uvodnem nagovoru predstavil poslovne rezultate in načrte družbe GEN ter napovedal pomembne korake na področju trgovanja z lastniškimi spremembami v družbi GEN-I, s čimer želijo »celotno skupino GEN z inovativnimi pristopi še bolj približati kupcem električne energije in jim ponuditi najbolj konkurenčne produkte ne le v slovenskih, pač pa tudi mednarodnih okvirih.«

Dr. Dejan Paravan, izvršni direktor za prodajo družbe GEN-I, ki je na srečanju predstavil razmere na trgu električne energije in priporočila za leto 2017, je povedal, da porast deleža obnovljivih virov vnaša v sistem nepredvidljivost na strani proizvodnje, kar je opazno v večini držav EU, zato GEN-I razvija poslovne in tehnične rešitve, ki omogočajo izkoriščanje prilagodljivosti odjema in proizvodnje iz obnovljivih virov energije, ter s tem prispeva k boljši izravnavi celotnega sistema. Del teh prizadevanj poteka tudi v okviru mednarodnega raziskovalnega projekta FutureFlow, ki je podprt z evropskimi sredstvi v okviru sheme Obzorje 2020 in pri katerem sodeluje tudi GEN-I.

Sledila je razprava o zelo aktualni temi: Andreja Belavić Benedik z Ministrstva za infrastrukturo, Direktorat za energijo, in dr. Robert Golob, predsednik uprave GEN-I, sta namreč predstavila in komentirala prve izkušnje samooskrbe gospodinjstev v Republiki Sloveniji, s katerimi se srečujejo investitorji naprav za samooskrbo.

Dr. Robert Golob, predsednik uprave GEN-I, je povedal, da »vstopamo v desetletje, ki na področju energetike napoveduje velike spremembe, predvsem na področju samooskrbe z energijo. Uporabniki se namreč vse bolj zavedajo tako okoljskih kot gospodarskih prednosti takšne naložbe« in poudaril, da je bil »GEN-I prvi v Sloveniji, ki je spodbudil ponudbo na področju samooskrbe, in decembra 2014 objavil javni razpis za dodelitev nepovratnih sredstev, v okviru katerega smo 200 gospodinjstvom ponudili 25-odstotno subvencijo za postavitev lastne sončne elektrarne. Pred nami so novi izzivi, na katere smo v GEN-I pripravljeni, saj imamo znanje, strategijo in vizijo, da uspešno razvijamo in ponujamo rešitve, ki bodo posameznikom omogočile stroškovno in okolju prijazno energetsko oskrbo.«

Novice

26. 10. 2023
Ugodno kreditiranje do konca leta

Našo storitev odlikujejo individualen pristop, dolgoročna brezskrbnost, projekt na ključ in odslej možnost kreditiranja naložbe.

>Preberite več
16. 10. 2023
Jubilejni 55. MOS uspešno zaključen

Letošnji Mednarodni sejem obrti in podjetništva v Celju je bil praznično obarvan, saj je bil to že 55. sejem, na njem smo se uspešno predstavili tudi mi.

>Preberite več
05. 10. 2023
Ujemite NET metering

Sedaj je čas, da tisti, ki o postavitvi sončne elektrarne še vedno razmišljate, izkoristite prednosti sistema NET metering.

>Preberite več
Scroll