Icon Prejmite ponudbo Icon Pogosta vprašanja Icon Naš kontakt
Nazaj
Prejmite ponudbo

Sončno elektrarno vam postavimo na ključ in za vas uredimo celoten postopek. Oddajte povpraševanje za brezplačno in neobvezujočo informativno ponudbo.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto

10 mitov o samooskrbnih sončnih elektrarnah

13. 05. 2019

Novinarji portala Zeleni genij so s strokovnjaki zagrizli v kislo jabolko in se lotili raziskovanja ter razbijanja 10 najpogostejših mitov o sončnih elektrarnah.

1. Slovenija ni v celoti primerna za sončne elektrarne, saj se sonce splača izkoriščati samo na Primorskem.

2. Namestitev samooskrbne sončne elektrarne je draga, izgradnja zahteva ogromno časa, denarja in birokracije, investicija pa se ne povrne za časa mojega življenja. Zato je energija iz fosilnih goriv še vedno primernejša, cenejša in učinkovitejša. 

3. Domača sončna elektrarna ne bo mogla zadostiti potrebam mojega gospodinjstva, saj energijo proizvaja pretežno samo poleti, pozimi in v oblačnem vremenu pa solarni paneli ne delujejo.

4. Ne glede na izbiro kvalitete komponent (panelov ipd.) ter načina montaže, bo sončna elektrarna delovala povsem enako in bo zagotovljena najbolj optimalna proizvodnja energije.

5. Solarni paneli lahko uničijo mojo streho. Če imam na strehi sončne panele, je večja verjetnost za udar strele. Prav tako jih lahko poškodujejo tudi toča, sneg in ostali vremenski vplivi.

6. Sončna elektrarna proizvaja električno energijo, ki jo moram prodati, zato se lahko zgodi, da se mi zmanjša ali celo ukine pokojnina oz. drugi državni prejemki.

7. Domače sončne elektrarne bodo v prihodnje postale še zmogljivejše in cenejše, zato je bolje še počakati z investiranjem vanje.

8. Samooskrbna sončna elektrarna zahteva stalno vzdrževanje in čiščenje.

9. Posamezno sončno elektrarno lahko zgradimo samo na hiši in z njo oskrbujemo samo eno gospodinjstvo.

10. Dokler nam služijo, solarni paneli resda ohranjajo okolje, ko dotrajajo, pa kot odpadki postanejo velik vir onesnaževanja.

miti-o-soncnih-elektrarnah

 Kaj je torej res in kaj zgolj natolcevanje tistih, ki še vedno prisegajo na fosilna goriva, si lahko preberete v članku 10 mitov o samooskrbnih sončnih elektrarnah.

Novice

08. 04. 2024
Nove subvencije za NET metering sončne elektrarne 2024

Javni poziv Borzena, ki smo ga vsi čakali. Nova nepovratna sredstva za investicije v samooskrbo.

>Preberite več
Ciscenje_ciscenje-soncne-elektrarne (naslovna) 27. 03. 2024
Čiščenje sončne elektrarne

Učinkovito čiščenje je sestavni del rednega vzdrževanja vaše sončne elektrarne, saj to na dolgi rok izboljšuje delovanje vaše sončne elektrarne in ji podaljšuje življenjsko dobo.

>Preberite več
25. 03. 2024
V Vrtojbi smo postavili našo prvo prostostoječo sončno elektrarno

22. marca 2024 je potekala uradna otvoritev nove prostostoječe sončne elektrarne v Vrtojbi.

>Preberite več
Scroll