Icon Prejmite ponudbo Icon Izračunajte prihranek Icon Pogosta vprašanja Icon Naš kontakt
Nazaj
Prejmite ponudbo

Sončno elektrarno vam postavimo na ključ in za vas uredimo celoten postopek. Oddajte povpraševanje za brezplačno in neobvezujočo informativno ponudbo.

Izračunajte prihranek

Svoj prihranek ob prehodu na samooskrbo lahko hitro in enostavno izračunate kar sami z uporabo našega spletnega kalkulatorja.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto

Za 10 milijonov novih nepovratnih finančnih spodbud za sončne elektrarne

03. 01. 2023

EKO SKLAD je objavil novi javni poziv za nepovratne finančne spodbude za vgradnjo sončnih elektrarn za individualno in skupnostno samooskrbo z električno energijo, ki električno energijo proizvajajo z izrabo sončne energije.

Višina nepovratne finančne spodbude znaša 50 EUR za 1 kW inštalirane nazivne električne moči naprave za samooskrbo z električno energijo, vendar ne več kot 25 % upravičenih stroškov naložbe. Višina spodbude je, kot že uveljavljeno do sedaj, možna za največ 80 % vsote priključnih moči odjemnih mest.

Priznani stroški naložbe vključujejo stroške nakupa in montaže naprave za samooskrbo z električno energijo in stroške zagona sistema ter stroške pripadajočih električnih inštalacij in opreme.

Spodbuda bo dodeljena za naložbe, izvedene od vključno 1. 3. 2022 dalje. Sončne elektrarne morajo ob oddaji vloge že obratovati.

Eko sklad bo upravičencem, ki oddajo ustrezno vlogo, nepovratno finančno spodbudo izplačal ob razpoložljivih sredstvih predvidoma v šestdesetih dneh po dokončnosti odločbe na bančni račun vlagatelja.

Do nepovratnih sredstev so upravičene tako fizične osebe (občani) kot tudi pravne osebe, ki izpolnjujejo pogoje iz poziva.

Vsem, ki se boste odločili za postavitev sončne elektrarne GEN-I Sonce, bomo vse potrebno za pridobitev nepovratnih sredstev pripravili mi.

Več o javnem pozivu lahko preberete tukaj: 104SUB-SO22. Za informativno ponudbo za sončno elektrarno, prilagojeno vašim potrebam, pa nam lahko pišete na sonce@gen-i.si ali izpolnete spletni obrazec za pridobitev informativne ponudbe.

Novice

13. 06. 2024
Izkoristite za kar 99,99 % nižje cene elektrike do začetka samooskrbe

Odločite se za postavitev sončne elektrarne z nami in s posebnim akcijskim cenikom elektrike GEN-I prihranite že pred priklopom vaše sončne elektrarne.

>Preberite več
10. 06. 2024
Celovita samooskrba: najboljši čas za sončno elektrarno je zdaj

V času naraščajočih potreb po trajnostni energiji in višjim življenjskim stroškom je odločitev za samooskrbo vse bolj privlačna izbira za gospodinjstva in podjetja.

>Preberite več
10. 06. 2024
Vračilna doba investicije v samooskrbo je še vedno zelo nizka

S subvencijo se investicija v sončno elektrarno lahko povrne že v 8 letih, sončno elektrarno s hranilnikom energije pa v 11 letih.

>Preberite več
Scroll