Icon Prejmite ponudbo Icon Pogosta vprašanja Icon Naš kontakt
Nazaj
Prejmite ponudbo

Sončno elektrarno vam postavimo na ključ in za vas uredimo celoten postopek. Naredite prvi korak in oddajte povpraševanje.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto

Za 10 milijonov novih nepovratnih finančnih spodbud za sončne elektrarne

03. 01. 2023

EKO SKLAD je objavil novi javni poziv za nepovratne finančne spodbude za vgradnjo sončnih elektrarn za individualno in skupnostno samooskrbo z električno energijo, ki električno energijo proizvajajo z izrabo sončne energije.

Višina nepovratne finančne spodbude znaša 50 EUR za 1 kW inštalirane nazivne električne moči naprave za samooskrbo z električno energijo, vendar ne več kot 25 % upravičenih stroškov naložbe. Višina spodbude je, kot že uveljavljeno do sedaj, možna za največ 80 % vsote priključnih moči odjemnih mest.

Priznani stroški naložbe vključujejo stroške nakupa in montaže naprave za samooskrbo z električno energijo in stroške zagona sistema ter stroške pripadajočih električnih inštalacij in opreme.

Spodbuda bo dodeljena za naložbe, izvedene od vključno 1. 3. 2022 dalje. Sončne elektrarne morajo ob oddaji vloge že obratovati.

Eko sklad bo upravičencem, ki oddajo ustrezno vlogo, nepovratno finančno spodbudo izplačal ob razpoložljivih sredstvih predvidoma v šestdesetih dneh po dokončnosti odločbe na bančni račun vlagatelja.

Do nepovratnih sredstev so upravičene tako fizične osebe (občani) kot tudi pravne osebe, ki izpolnjujejo pogoje iz poziva.

Vsem, ki se boste odločili za postavitev sončne elektrarne GEN-I Sonce, bomo vse potrebno za pridobitev nepovratnih sredstev pripravili mi.

Več o javnem pozivu lahko preberete tukaj: 104SUB-SO22. Za informativno ponudbo za sončno elektrarno, prilagojeno vašim potrebam, pa nam lahko pišete na sonce@gen-i.si ali izpolnete spletni obrazec za pridobitev informativne ponudbe.

Novice

vasa-nova-samooskrbna-resitev-gen-isonce.si 12. 02. 2024
Vaša nova samooskrbna rešitev

Vsem, ki ste zamudili NET metering in razmišljate o postavitvi sončne elektrarne po novi shemi, predstavljamo novo rešitev za trajnostno samooskrbo.

>Preberite več
20. 12. 2023
Oddaja enotne vloge za net metering soglasje

Navodilo za oddajo enotne vloge za izdajo soglasja za priključitev samooskrbne sončne elektrarne.

>Preberite več
15. 12. 2023
Net metering se zaključuje

Z novim letom bo v celoti veljavna nova zakonodaja o samooskrbi.

>Preberite več
Scroll