Icon Prejmite ponudbo Icon Pogosta vprašanja Icon Naš kontakt
Nazaj
Prejmite ponudbo

Sončno elektrarno vam postavimo na ključ in za vas uredimo celoten postopek. Naredite prvi korak in oddajte povpraševanje.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto

Vaša nova samooskrbna rešitev

12. 02. 2024

Konec NET meteringa, začetek nove dobe

Z zaključkom sheme NET metering, ki je omogočala letno obračunavanje električne energije iz sončnih elektrarn, so se v letu 2024 začeli pojavljati dvomi o donosnosti tovrstnih investicij v prihodnje. V Skupini GEN-I smo poiskali rešitev in naslovili izziv nove dobe samooskrbe z električno energijo.

Naša celovita storitev samooskrbnih sončnih elektrarn na ključ ostaja ugodna in vam po zaključku izgradnje omogoča dopolnitev s sklenitvijo nove pogodbe o samooskrbi z GEN-I. Inovativni poslovni model samooskrbe, ki v luči nove zakonodaje potrjuje donosnost naložbe v sončno elektrarno, lastnikom sončnih elektrarn po novi shemi omogoča odkup viškov električne energije, ki jih proizvede vaša sončna elektrarna. Ta kombinacija za vas predstavlja finančno varnost in priložnost za aktivno upravljanje odjema energije na dolgi rok.

Inovativni poslovni model samooskrbe, ki v luči nove zakonodaje potrjuje smiselnost naložbe v sončno elektrarno, lastnikom sončnih elektrarn omogoča odkup viškov električne energije, ki jih proizvede vaša sončna elektrarna. Poleg finančnih prednosti vam omogoča, da z upravljanjem svojega odjema električne energije postanete aktivnejši soustvarjalci zelene prihodnosti.

Vsem s sončno elektrarno in soglasjem za priključitev po novi shemi (po 1. januarju 2024), bo GEN-I mesečno izdajal račune za dobavljeno električno energijo. Za viške električne energije, ki jih bo ustvarila in v omrežje oddala vaša sončna elektrarna, pa boste na računih prejeli dobropis. V primeru, da bo vrednost oddane električne energije v omrežje večja, kot vrednost prevzete električne energije iz omrežja, se bo dobropis prenesel v naslednji mesec, sicer pa se bo upošteval na tekočem računu.

Nov produkt podjetja GEN-I temelji na 15-minutnih obračunskih intervalih, kar zagotavlja natančnejše in pravičnejše obračunavanje porabljene električne energije. Ta pristop ne le optimizira finančni izkupiček, temveč tudi spodbuja odgovorno ravnanje z energijo. Podrobnosti cenika si lahko ogledate na spletni strani GEN-I

Vabimo vas, da izpolnete obrazec in vaš zeleni prehod zaupate profesionalnemu partnerju, ki bo poskrbel za dolgoročno varnost vaše naložbe v trajnostno prihodnost.

Postanite samooskrbi z GEN-I Sonce.

Novice

20. 12. 2023
Oddaja enotne vloge za net metering soglasje

Navodilo za oddajo enotne vloge za izdajo soglasja za priključitev samooskrbne sončne elektrarne.

>Preberite več
15. 12. 2023
Net metering se zaključuje

Z novim letom bo v celoti veljavna nova zakonodaja o samooskrbi.

>Preberite več
01. 12. 2023
Subvencije odslej na Borzenu

Začenja se prenos subvencioniranja projektov samooskrbnih sončnih elektrarn z Eko sklada na Borzen.

>Preberite več
Scroll